STEM базирано обучение
– казуси и симулирани ситуации
(1 кредит)
– 12 ноември 2022

Курсът е предназначен за формиране на умения за използване на интердисциплинарен и приложен подход в STEM обучението.

Предоставя знания за: проблемно базиран и проектно базирани подходи в STEM и използването им в обучението „лице в лице“, смесено и дистанционно.

Разглеждат се STEM технологии и ресурси по предметни области.

Практическата работа е свързана с разработването на учебно съдържание в среда на софтуерната платформа BlackBoard. Всеки курсист разработва една курсова задача:. „Дигитален STEM проект в екип“ като се включва по дисциплината, по която е преподавател.

По време на обучението усвоявате знания и умения за  методите на преподаване на STEM примерни казуси и симулации по предметни области; интердисциплинарен и приложен подход в STEM,  идеи за създаване на стимулираща среда в училище.

Всеки обучаем има достъп до виртуална библиотека със STEM технологии, ресурси с примерни STEM  сценарии по предметни области.

Преминалите обучение ще  могат да:
– използват казуси и симулирани ситуации в STEM проекта;
– използват STEM технологии ;
– да организират STEM дигитални работилници в училище.
– умеят да разработвт учебно съдържание за дигитален STEM проект;
– умеят да интегрират STEM технологии и ресурси в урока.

Обучението ще се проведе в две части:

1. Първата половина (присъствена част) – синхронно в електронна среда чрез платформата Microsoft Teams на 12 ноември 2022. Допълнително ще получите подробен график по модули и часове. Ако по технически причини (слаб или прекъсващ интернет) не успеете да присъствате, молим да ни изпратите заявка на нашия мейл и ще получите запис на обучението.
2. Втората половина (самостоятелна работа) – чрез нашата платформа за онлайн обучение BlackBoard. Допълнително всяка седмица ще получавате и покана за консултация чрез платформата Microsoft Teams, в която можете да задавате своите въпроси.

Цена: 55 лв.

За заявяване на участие натиснете ТУК!

След като изпратите заявката, ще получите мейл за потвърждение, в който има линк за попълване на данните за удостоверение. Ако попълвате заявката за повече участници е необходимо да им препратите линка за данните, като им препратите мейла за потвърждение,  получен от нас.

След като заплатите таксата за курса (молим това да стане максимум до една седмица преди началната дата на курса, за да можем да обработим плащането), най-късно 3 дена преди началото на присъствената част на обучението ще получите на Вашия е-mail покана за присъединяване в Microsoft Teams с видео инструкция за включване.

Ще сме Ви много благодарни, ако след приключване на обучението попълните нашата анкета за обратна връзка, която ще получите на Вашия мейл.

Банкова сметка:
СДРУЖЕНИЕ „ЦПО – ПРОФЕСИЯ 21 ВЕК”
“Алианц Банк България” АД

BIC код: BUINBGSF
IBAN: BG56BUIN74441095046315

Телефон за контакт: 0892 230 948, 0887 303 255