STEM базирано обучение
– казуси и симулирани ситуации
(1 кредит)
– 04 ноември 2023

Курсът е предназначен за формиране на умения за използване на интердисциплинарен и приложен подход в STEM обучението.

Предоставя знания за: проблемно базиран и проектно базирани подходи в STEM и използването им в обучението „лице в лице“, смесено и дистанционно.

Разглеждат се STEM технологии и ресурси по предметни области.

Практическата работа е свързана с разработването на учебно съдържание в среда на софтуерната платформа BlackBoard. Всеки курсист разработва една курсова задача:. „Дигитален STEM проект в екип“ като се включва по дисциплината, по която е преподавател.

По време на обучението усвоявате знания и умения за  методите на преподаване на STEM примерни казуси и симулации по предметни области; интердисциплинарен и приложен подход в STEM,  идеи за създаване на стимулираща среда в училище.

Всеки обучаем има достъп до виртуална библиотека със STEM технологии, ресурси с примерни STEM  сценарии по предметни области.

Преминалите обучение ще  могат да:
– използват казуси и симулирани ситуации в STEM проекта;
– използват STEM технологии ;
– да организират STEM дигитални работилници в училище.
– умеят да разработвт учебно съдържание за дигитален STEM проект;

– умеят да интегрират STEM технологии и ресурси в урока.

Обучението ще се проведе в две части:

1. Първата половина (присъствена част) – синхронно в електронна среда чрез платформата Microsoft Teams на 04 ноември 2023. Допълнително ще получите подробен график по модули и часове. Ако по технически причини (слаб или прекъсващ интернет) не успеете да присъствате, молим да ни изпратите заявка на нашия мейл и ще получите запис на обучението.
2. Втората половина (самостоятелна работа) – чрез нашата платформа за онлайн обучение BlackBoard. Допълнително всяка седмица ще получавате и покана за консултация чрез платформата Microsoft Teams, в която можете да задавате своите въпроси.

Цена: 55 лв.

За заявяване на участие натиснете ТУК!

След като изпратите заявката, ще получите мейл за потвърждение, в който има линк за попълване на данните за удостоверение.

Молим да ги попълните веднага, за да Ви запишем в курса!

Забележка:
Ако сте учащ и нямате диплома – в полетата за диплома попълнете “учащ”.
Ако в момента не работите – не попълвайте
полетата за Длъжност и Месторабота!

Молим да заплатите таксата максимум до една седмица преди началната дата на курса, за да можем да обработим плащането!

Забележка:
В платежното задължително попълнете трите си имена и името на курса. Ако имате пусната фактура – цитирайте номера на фактурата!

Два дена преди началото на присъствената част на обучението ще получите на Вашия е-mail линк за сваляне на учебните материали и покана за присъединяване в Microsoft Teams с видео инструкция за включване.

Ще сме Ви много благодарни, ако след приключване на обучението попълните нашата анкета за обратна връзка, която ще получите на Вашия мейл.

Банкова сметка:
СДРУЖЕНИЕ „ЦПО – ПРОФЕСИЯ 21 ВЕК”
“Алианц Банк България” АД

BIC код: BUINBGSF
IBAN: BG56BUIN74441095046315

Телефон за контакт: 0892 230 948, 0887 303 255