Няколко подръчни начина да обезвредим компютъра: саксия, аквариум...

 

Вредното въздействие на електромагнитното излъчване, на което всеки е подложен при работата си с компютър, може да доведе до здравословни проблеми За много от хората животът без компютър наистина е немислим. РС-то е и работен инструмент, и средство за общуване, и начин за прекарване на свободното време. Благодарение на своите мултимедийни предимства компютрите вече изпълняват ролята на телевизор, радио, видеоплеър, фотостудио. Но и най-надеждната техногенна защита не е в състояние да ни предпази от вредното въздействие на електромагнитното излъчване, на което всеки е подложен при работата си с компютър.

Според специалистите, то може да стане причина не само за преумора и нарушено зрението, но и да увеличи риска от заболявания като рак, безплодие, алергии. Стандартните мерки за защита се предлагат в същите магазини, откъдето се купува и самото PC. Някои хора обаче са привърженици на алтернативните мерки. Според техните разбирания всяко електромагнитно поле има биоенергетична природа. Съответно неговото отрицателно въздействие може да се неутрализира чрез корекция на "аурата" на заобикалящото пространство.

Ето няколко начина за подобна корекция:

1. Вземете парче червена глина и направете от нея три топки с диаметър 3-5 см. Едната поставете между клавиатурата и монитора, а другите две на перваза, за да бъдат огрявани от слънчевите лъчи. След седмица сменете топката до вашия компютър с една от топките до прозореца. За да възстановява защитните свойства, всяка топка трябва да се "презарежда" на слънце в продължение на две седмици.

2. Вземете малко парче колофон с диаметър около 2 см и го поставете до компютъра. Сменяйте го веднъж месечно.

3. В близост до PC-то може да се постави аквариум с нечетен брой рибки. Сред обитателите му задължително трябва да има златни рибки.

4. Поставете в близост до компютъра саксия с растение. Прието е да се смята, че е добре това да са кактуси, но бегонията ще допринесе повече, твърдят разбиращите.

5. Поставете до задната стена на компютъра четиристенна пирамида, която можете да си направите сами. Изрежете от картон четири триъгълника с дължината на основата 10 см и дължина на страните 24 см. Залепете ги с тиксо или лепило без да използвате игли и кламери.

6. Преди да седнете пред компютъра, на метър разстояние от него произнесете с висок глас "синдакт". Така ще поставите енергетична защита на електромагнитното излъчване.

7. След приключване на работата излезте от помещението, поставете ръце като за молитва, силно ги стиснете и произнесете "ликси" и вашето състояние ще се подобри.

Съветът на специалистите е дори да приемате тези алтернативи за реално действащи, да не пренебрегвате и това, което "стандартната промишленост" предлага.