Dc2018/ февруари 4, 2021/ Новини/ 0 comments

Февруари и март са рискови месеци за вирусните заболявания. Нямам как обаче да спрем да живеем, учим и да се движим. Заради образованието си заслужава да предприемем премерен риск. Ако ситуацията се влоши мерките отново ще се затегнат. Това заяви на брифинг образователният министър Красимир Вълчев пред журналисти в Професионалната гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд” в София.

“Всичко е възможно. Опасността учениците отново да се върнат у дома остава, ” добави той.

“Началото на учебната годиан е фиксирано, а аз мога да определя само края”, обясни още Вълчев.

„Добрата новина е, че при учениците от 1 до 4 клас няма изоставане, както предходни години при грипни ваканции. Имаме средно 3-4 седмици обучение в електронна среда“, обясни Вълчев.

Последните дни имаме множество подадени заявления за продължаване на онлайн обучението, каза още Вълчев, но предстои анализ на данните. По думите му близо 1200 ученици ще останат на обучение в домашни условия.

Вълчев съобщи, че 24% или близо 22500 учители са пожелали да се ваксинират. “Списъците са отворени, някои учители се отказват в последния момент. Учителите ще имат възможност и да се ваксинират в етапа на масовата ваксинация, когато започне”, каза той.

Share this Post

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*