Dc2018/ януари 12, 2021/ Новини/ 0 comments

Внимание, шофьори! От 12 юли започва лепенето на екостикери по предните стъкла на автомобилите, когато минават на годишен технически преглед. Леките коли и микробусите до 3,5 тона ще се делят на 5 категории.

Няма лъжа, няма измама. Вече 4-5 пъти от 2017 година насам в “Труд” пишем за този вездесъщ екостикер с чип. Който винаги идва на дневен ред, когато над големите градове се спуснат есенни и зимни мъгли. Между другото – знаете ли, че фините прахови частици, които се отделят от автомобилите са само 10% от всички. А също, че те не излизат от ауспуха на колата, а се отделят от изтриването на гумите, спирачните дискове или барабани.

Но, карай да върви! Българският чиновник се чувства длъжен сутрин, обед и вечер, че даже и нощем, да произвежда продукция от наредби, правила, указания и норми. Само така смята да докаже пред обществото колко е важна неговата служба. И как сън не спи, за да помага за оцеляването на народа, в частност и човечеството в цялост.

Ето защо – не премии, не увеличения на заплатите, не ордени… – паметници заслужават нашите чиновници. Пред всяко учреждение да има по една Майка България, заобиколена от своите 5-6 игриви дечица чиновничета, които протягат към нея ръце и искат да бъдат възнаградени за своите усилия. Да измислят и пуснат в употреба поредната система за отчет, поредния стикер, поредния чип и поредния наръчник за неговото залепване на предното автомобилно стъкло.

Share this Post

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*