Dc2018/ януари 4, 2021/ Новини/ 0 comments

“При необходимост сме готови във всеки един момент отново да се премине към дистанционно обучение“, каза зам.-образователният министър Таня Михайлова пред бТВ.
 
По думите ѝ тази седмица е важна и ще се наблюдава динамиката на заболяването. 
 
След 18 януари най-вероятно ще бъде разглеждан и въпросът кога по-големите ученици ще се върнат в училище. Към момента обаче няма как да бъде посочена конкретна дата.
 
 
В понеделник учениците от първи до четвърти клас се върнаха в класните стаи.
 
Михайлова отново посочи, че дистанционното обучение е изключително добра алтернатива, но не може да замени присъственото обучение и ролята на учителя.
 
“Последните наши проучвания показват, че учениците до 11 г. не представляват риск за възрастните“, каза тя, допълвайки, че в училище рискът е контролиран.
 
“Това оставане вкъщи, затваряне и работа само пред компютъра при всички случаи се отразява на психиката на нашите деца. Зачестяват сигнали от родители, че децата им са по-притеснени, по-чувствителни към темата“, каза Михайлова.
 
Според нея това ще даде отражение след години.
 
“В децата се наслагва вина, че са преносители на вируса и сякаш възрастните прехвърлят бремето на ситуацията и върху тях“, коментира Таня Михайлова.
 
До момента 68 учители са загубили битката с коронавируса, съобщи зам.-образователният министър.
 
Веднага щом медиците на първа линия бъдат ваксинирани ще започне и ваксинирането на учителите, като първи ще са тези в по-рискова възраст.
 
 
Share this Post

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*