Dc2018/ декември 14, 2020/ Новини/ 0 comments

Най-голямата търсачка в света Google, тяхната електронна поща Gmail и сайтът за видео споделяне YouTube, който също е собственост на Google, са недостъпни за милиони потребители по цял свят.

Не е ясна причината за срива, но според сайтът DownDetector най-много засегнати има в Западна Европа и по-специално във Великобритания.

Проблеми с достъпа има още до другите услуги на Google, като Google Drive и Google Classroom. Последното може да затрудни учебния процес онлайн, тъй като доста училища в България използват именно това приложение за преподаване, а не Zoom.

По думите на ученици от Варна Google Classroom не работи от около половин час.

Много оплаквания има и от загуба на достъп до качените данни в облака Google Drive. Запаметената и качена там информация се оказва недостъпна за мнозина, избрали да я съхраняват извън компютъра си.

По-малък брой потребители се оплакват от проблеми с Google Maps. Това може да създаде транспортен хаос, защото големи логистични фирми, така и доста водачи ползват апликацията за навигация.

Сривът в услугите на Google може да има и политически и социални последици, тъй като много хора черпят информацията си именно от търсачката.

На Балканите най-много доклади за проблеми идват от Румъния.

В България някои потребители имат достъп до търсачката и електронната поща, но не и до YouTube. Родните потребители съобщават, че Google работи, но с нетипично забавяне.

От Google не са коментирали причините за срива. Според експертите най-вероятно става дума за проблем със сървърите.

Миналата седмица се срина чатът на социалната мрежа Facebook – Messenger.

Share this Post

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*