Dc2018/ октомври 23, 2020/ Новини/ 0 comments

От днес всички училища и детски градини на територията на Столична община разполагат с Алгоритъм за бърза реакция в случай на заразено с COVID-19 на дете, ученик или човек от персонала. Това написа във Фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова. 

 В поста си Фандъкова изтъква, че алгоритъмът е изготвен от Столичната здравна инспекция и приет с решение на Софийския оперативен щаб. Целта е да улеснят директорите на детски градини, ясли и училища с ясни стъпки, които трябва да следват. Такъв алгоритъм се изготвя и за ръководителите на социалните домове, пояснява Фандъкова. 
 Тя напомня, че екипите на полицията и Столичен инспекторат започват засилени проверки на нощни заведения и дискотеки. Целта е контрол на изискването за намален капацитет – един човек на 2 кв. м. от търговската площ на обекта. И добавя, че 2 978 търговски обекта са проверени от началото на седмицата от нашите екипи. Продължават и проверките за носене на предпазни маски в градския транспорт.
 
От понеделник, 26 октомври,  пък се възобновява помощта за закупуване на продукти от първа необходимост за възрастни самотни и болни хора. “Целта на инициативата ни е да намалим необходимостта от излизане на възрастните хора, като служители на аварийното звено на общината пазаруват вместо тях”, казва Фандъкова

Share this Post

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*