Dc2018/ септември 14, 2020/ Новини/ 0 comments

Един ден преди началото на учебната година родителите на над 250 ученици са заявили желание децата им да не посещават учебни занятия, а да се обучават онлайн от вкъщи. Това стана ясно от изявление на образователния министър Красимир Вълчев при откриването на академичната учебна година в Тракийския университет в Стара Загора.

До няколко седмици се очаква да стартират и учебните центрове за дистанционно обучение, които ще са в помощ на децата, учещи от вкъщи. Те ще могат да се включват в реално време в уроци, предназначени за техния клас, но с учители и съученици от различни учебни заведения.

Децата, учещи от вкъщи, ще имат право и на консултация с преподавателите, които ще получават съответното възнаграждение за това. “Подписахме колективен трудов договор. Там заложихме включително и 15 лева часова ставка при допълнителна работа на учителите. Така че, те ще бъдат овъзмездени”, посочи Вълчев.

Учебната година ще стартира утре присъствено за около 59 000 първокласници и общо над 700 000 ученици и 89 000 преподаватели, посочи още Красимир Вълчев.

Тази учебна година ще протече в условията на непредвидимост заради ситуацията с коронавируса, но основната цел е обучението да бъде присъствено, допълни той.

Share this Post

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*