Dc2018/ август 13, 2020/ Новини/ 0 comments

Днес взехме решения в подкрепа на българските ученици, студенти, на младите семейства и работещите хора. Toва обяви премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на Министерски съвет, което се проведе с видеоконферентна връзка, става ясно от пост в профила му във фейсбук.

“Поехме и изпълняваме ангажимент си за обновяване и модернизиране на кабинетите по математика и природни науки в 160 училища в България. За да се учат нашите деца в модерни класни стаи и във възможно най-добрите условия, с колегите ми от Министерския съвет днес отпуснахме по бюджетите на общините 16 586 976 лв.”, пише премиерът.

Средствата са за реализирането на дейности по национална програма. Тя е насочена към училища с иновативни практики и за развитие на иновации в областта на природните науки, дигиталните технологии и математиката.

“…160 училища, така както поехме ангажимент – за природни, математически науки, иновации – да им оборудваме кабинетите, с най-доброто, за да може младите хора – децата, учениците – след това, като ги обучим добре, да излязат на протест”, коментира Борисов

Share this Post

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*