Dc2018/ април 7, 2020/ Новини/ 0 comments

Регионалното образователно управление в София-град пусна анкета по интернет

Анкета, чрез която родителите да оценят как върви онлайн образование и дадат съвети, пусна Регионалното управление на образованието в София-град. Те трябва да минат през 15 въпроса, като от РУО се обръщат с молба да се отговоря критично, но и добронамерено. До част от семействата тя стига чрез платформата Школо.

Питат ги дали децата им участват в електронната форма и каква е причината, ако не е така. Кои са каналите, които учениците използват и колко броя домашни на ден получава също са част от въпросите. Родителите могат да посочат и какви трудно срещат по време на дистанционното обучение. Търсят се още мненията, предложенията, препоръките и успешните подходи, които биха дали ката обратна връзка.

Оказва се обаче, че анкетата се посреща скептично донякъде. „В единия от въпросите са изброени множество платформи като част от предложените отговори, а това говори само по себе си колко голям е хаосът“, посочи пред „Труд“ баща на първокласник от столицата.

Затова родителите се надяват да не се използва анкетата за хвалба как добре вървят нещата, ако получат позитивни отзиви, което вероятно ще стане, а да използват данните да помислят върху организиране на този хаос. „Защото учители в момента са родителите и всичко зависи от тяхната техническа подготовка, време и нерви да свършат каквото трябва“, допълват родители, поели задачата да учат вкъщи с децата си.

Източник: trud.bg

Share this Post

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*