Dc2018/ март 11, 2020/ Новини/ 0 comments

Добре е родителите винаги да намират начин да помагат на децата си за училище (без да им пишат домашните, разбира се), но когато се върнат вкъщи с бележниците, резултатите в тях не бива да ви ядосват. Лошата оценка е нещо, на което трябва да се обърне сериозно внимание, но родителите, които започват да крещят на децата си заради това, всъщност нанасят много повече вреди, и то в дългосрочен план. Съществуват къде-къде по-приемливи, разумни и полезни решения на проблема.

Ето защо крещенето на децата заради лоши оценки влошава положението:

1. Най-често крясъците не се отнасят до реалните проблеми на детето в училище. Например един родител ограничава социалните контакти/занимания на детето, за да има повече време да си подобри успеха. Проучванията обаче сочат, че това върши работа само ако въпросните социални контакти разсейват детето от уроците му. Ако случаят не е такъв, то тогава това е напълно грешен подход, защото лишавате детето си от нещо много важно – да бъде част от една социална група. За да подобрите положението, трябва да разберете точната причина за понижения успех в училище.

Цялата новина: https://www.obekti.bg/chovek/6-prichini-zashcho-kreshcheneto-na-decata-zaradi-ocenki-ne-pomagahttps://www.obekti.bg/chovek/6-prichini-zashcho-kreshcheneto-na-decata-zaradi-ocenki-ne-pomaga

Share this Post

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*