Dc2018/ юни 26, 2019/ Новини/ 0 comments

Бивши възпитаници на Природо-математическата гимназия “Васил Друмев” във Велико Търново са дарили на училището 3000 лева за ремонт на класни стаи, съобщи директорът на учебното заведение Ангел Гушев, цитиран от БТА.

Средствата са събрани от випуск 1987 чрез организирана кампания в социалните мрежи. Ремонтът ще подпомогне реализацията на проекта на МОН “Интерактивни класни стаи по природни науки и математика”, чрез който в училището ще бъдат монтирани интерактивни учебни дъски в девет кабинета.

През миналата година с дарение от друг випуск в гимназията са обновени лабораторията по химия и кабинет по математика, припомни директорът на училището.

Според Илко Бръчков, един от випускниците, участвали в набирането на средствата през тази година, е възникнала идея за учредяване на Клуб на възпитаниците на ПМГ “Васил Друмев”.

Целта е в клуба да бъдат обединени хора от 46-те випуска, завършили училището, а те да бъдат координирани от Обществен съвет, в който ще членуват представители на различните поколения. Предвижда се с доброволни средства те да подкрепят училището, да подпомагат деца в неравностойно положение, да връчват стипендии и да съдействат за различни училищни инициативи.

 

 

Източник: www.novini.bg

Share this Post

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*