Dc2018/ април 30, 2019/ Новини/ 0 comments

Учителят трябва да притежава един микс от компетентности, включващи педагогикапсихология и риторика, за да се справи успешно с образователния процес в съвременното общество. Това заяви заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова.
 
Според нея именно учителят трябва да зададе начина и формата на педагогическата комуникация, защото българското училище е мястото, където се съзидава, а не се руши.
 
„Комуникацията трябва да е в центъра, защото тя е водеща“, посочи Михайлова и добави, че педагогическата комуникация не е затворена само в класната стая, тя не включва само учителя и ученика, а се разширява, защото средата се променя, тя включва родителите, обществото и постепенно от традиционна преминава в дигитална.
 
Дигитализацията и развитието на информационните технологии доведоха до появата нанови форми на комуникация. Това все повече изисква учителите да са лидерите в класната стая, които управляват процесите не със стария авторитарен стил, а гъвкаво и мотивиращо, така че това да води до повишаване на мотивацията на учениците за активно участие в процеса на обучение, заяви заместник-министър Михайлова.

 

Източник: www.dariknews.bg

Share this Post

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*