Dc2018/ февруари 19, 2019/ Новини/ 0 comments

От утре, 20 февруари, от Добрич стартира нова интерактивна образователна игра „Търси се България”, създадена от ученици от добричката гимназия „Райко Цончев”. Идеята е на техния преподавател Надежда Иванова. Играта е посветена на Националния празник – 3-ти март. Победителите и наградените ще бъдат обявени на 28 февруари.

Играта има състезателен характер. Едно от условията е да се играе в екип – семейно, група приятели, цял клас дори. Преди да започне играта, всеки екип трябва да изтегли едно безплатно мобилно приложение от Интернет. Изписват се членовете на отборите, след което започва изпълнението на състезателните задачи из културните институти и музеи в Добрич. Играта е от типа „ловци на съкровища” – включва въпроси, чиито отговори трябва да бъдат открити. Голяма част от задачите изискват и снимки, а маршрутът е по емблематични за Добрич места. Например, участниците трябва да отидат в музея в градския парк, да видят анотацията на един от експонатите – корабно оръдие от руско-турската война, и да отговорят на въпрос. Следват маршрути и въпроси на други места – Художествената галерия, библиотеката, Възрожденското училище. Презентацията на играта е публикувана на сайта на Регионалния исторически музей – Добрич.

За победител ще бъде определен отборът, дал най-верни отговори и изминал маршрута за най-кратък срок. Наградата е осигурена от Община Добрич и е образователна екскурзия до село Кайнарджа, където е сключен Кючуккайнарджийският мирен договор през 1774 година.

Източник: www.monitor.bg

Share this Post

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*