dc2018/ ноември 6, 2018/ Новини/ 0 comments

С 63 млн. София модернизира 26 училища и забавачки

Oбщо 26 столични училища и детски градини ще бъдат модернизирани по оперативна програма „Региони в растеж“, обяви кметът Йорданка Фандъкова.

По думите й повечето дейности ще бъдат приключени в края на следващата година, а стойността на договора по проекта с Министерството на регионалното развитие е над 63 милиона лева, като 58 милиона са безвъзмездно европейско финансиране. Останалите са финансирани от бюджета на Столичната община.

Според Фандъкова това е първият много голям проект, който цели цялостна модернизация на детски градини и училища и за първи път включва и дворовете.

Между 40-60 % са спестяванията, които общината очаква да има след цялостното саниране и въвеждането на мерки за енергийна ефективност в тези училища и детски градини.

„Това е и важна мярка за борбата с климатичните промени и съответно за по-чист въздух в София“, обясни Фандъкова.

В пет столични района – „Илинден“, „Връбница“, „Надежда“, „Красна поляна“ и Френската гимназия в район „Средец“, този проект трябва да се финализира в рамките на две-три години.

Източник: www.dnes.bg

Share this Post

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*