Dc2018/ юли 3, 2018/ Новини/ 0 comments

Ваня Кастрева: Вместо три пъти, математиката е взета веднъж при   балообразуването след 7 клас

Коефициентът на оценката по математика е причината за гафа на МОН с класирането след 7 клас. Математиката е взета веднъж в балообразуването, а трябва да бъде три пъти. Това каза на брифинг началникът на Регионалното управление на образованието – София-град Ваня Кастрева за резултатите от първото класиране след 7-ми клас в столицата.

Допусната е техническа грешка при формирането на бала в Технологическо училище „Електронни системи“ и Професионалната гимназия по електроника „Джон Атанасов“, свързана с утрояването на математиката, обясни Кастрева.

„Още в мига, в който беше пуснато класирането, по сигнал на родители, чиито деца са кандидатствали в Технологически училище „Електронни системи“ и Професионална гимназия „Джон Атанасов“, Комисията ни за информационно осигуряване и класиране започна да работи“, обясни тя.

„Разликата е, че математиката е взета веднъж в балообразуването, а трябва да бъде три пъти. Не е утроена, затова разликата в бала е средно с около 150 точки“, посочи Ваня Кастрева.

Източник: trud.bg

Share this Post

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*